Fysioprof Nijmegen
Mail ons Bel ons

Specialisaties

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut behandelt en begeleidt sporters met blessures aan spieren, pezen of gewrichten. Het doel van de behandeling is om de patiënt weer zo snel mogelijk te laten sporten zonder dat er verhoogd risico bestaat op herhaling van de blessure. Een goede opbouw van de belasting tijdens het sporten is hierbij essentieel. In de meeste gevallen is het de bedoeling om het prestatieniveau zodanig te verhogen dat het gelijk of zelfs hoger wordt dan de situatie voordat de blessure plaatsvond. Soms is een dergelijk niveau niet meer mogelijk en wordt gestreefd naar een zo optimaal mogelijk prestatieniveau.
​Patty Joldersma is sportfysiotherapeut. 

​Geriatrie

Bij geriatrische aandoeningen is sprake van aandoeningen die specifiek bij ouderen voorkomen en problemen geven bij het bewegen. Vaak betreft het een combinatie van verschillende aandoeningen die het moeilijk maken om nog goed te functioneren in huis of in een woonzorgcomplex voor ouderen. Behandeling vraagt een bijzondere benadering en expertise. Fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in deze materie worden geriatriefysiotherapeut genoemd. Onze praktijk heeft twee geriatriefysiotherapeuten; Irma Pelgrim en Peter Mijts.

Manuele therapie

De manueeltherapeut houdt zich bezig met stoornissen in gewrichten en wervelkolom, stoornissen die gunstig kunnen worden beïnvloed door het toepassen van speciale handgrepen. Bram de Lange is gediplomeerd manueeltherapeut.

Lymfoedeem

Na een operatie, ongeval of na bestraling in het ziekenhuis, kan vochtophoping ofwel oedeem ontstaan in bepaalde delen van het lichaam. Gewoonlijk verdwijnt dit ‘oedeem’ na verloop van tijd vanzelf weer. Als dit echter niet gebeurt dan bestaat de mogelijkheid om door middel van lymfedrainage het probleem op te lossen. Lymfedrainage wordt toegepast door een oedeemfysiotherapeut. Cindy Walravens is naast algemeen fysiotherapeut ook gediplomeerd oedeemtherapeut.

Handrevalidatie en handfysiotherapie

Na een handoperatie is het belangrijk om bewegingen van de vingers te onderhouden en kracht van de spieren weer op te bouwen. Dit moet zorgvuldig gebeuren onder begeleiding van een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft in handrevalidatie. Patty Joldersma is hierin gespecialiseerd en heeft veel ervaring in het behandelen van handen. 

Orthopedie

Bij orthopedische aandoeningen is sprake van problemen aan botten, gewrichten, spieren of pezen. Deze aandoeningen kunnen worden behandeld door een fysiotherapeut of door een orthopeed: een belangrijk verschil is dat de orthopeed vooral behandelt door te injecteren of te opereren terwijl de fysiotherapeut behandelt door de patiënt te laten oefenen, instructies te geven, te masseren of te mobileren in spieren of gewrichten.

In de praktijk is bijzondere expertise aanwezig op gebied van orthopedische aandoeningen. Koos van Nugteren is afgestudeerd aan de Academie voor Orthopedische Geneeskunde. In het jaar 2001 begon hij met het schrijven van vaktechnische literatuur op het gebied van orthopedische aandoeningen binnen de fysiotherapie.  De boekenserie heet Orthopedische Casuïstiek.  Ook onze medewerkster Patty Joldersma heeft vele hoofdstukken voor deze boekenserie geschreven en is sinds 1 januari 2017 mederedacteur van 'Orthopedische Casuïstiek'. 

In augustus 2018 verscheen het 28e boek: 'Oefenprogramma's voor de knie'.

Andere specialisaties binnen de praktijk:
Artrose, reuma, Claudicatio intermittens, ziekte van Parkinson, Multiple sclerose, oncologie, fibromyalgie, dry needling.

Medewerkers van de praktijk zijn aangesloten bij verschillende kennisnetwerken binnen de regio: het betreft: ClaudicatioNet, Parknet, CVA netwerk, Multiple Sclerose Netwerk, Geriatrienetwerk, Fibromyalgienetwerk en Rugnetwerk Zuid-Oost Nederland.